Tillbaka

NISSAN OMVANDLAR EN BIL TILL EN SPELKONSOL OCH DRIVER FOTBOLLEN FRAMÅT

Nissans Project Controller är en interaktiv utvecklingsresa där en Nissan Crossover ska förvandlas till en spelkontroll för Pro Evolution Soccer 2016 – för första gången i spelvärldens historia. Uppdraget är att driva fotboll framåt.

 

Nissan är officiell bilsponsor för UEFA Super Cup och UEFA Champions League globalt. Samarbetsavtalet omfattar säsongerna 2014/2015 till 2017/2018. Med Nissan Controller hamnar fansen återigen i centrum. Kontrollen kommer att skapa oväntade och spännande situationer som kommer att förhöja fansens upplevelse av den mest prestigefulla fotbollstävlingen i Europa. För att skapa en innovativ upplevelse bygger projektet på den spänning som finns inom bil- och fotbollsvärlden.

 

Nya idéer och tekniklösningar är själva kärnan i Nissans modellutveckling och har inspirerat företaget till att skapa revolutionerande crossovermodeller. För att leva upp till sitt löfte ”Innovation that Excites” har företaget satt ihop ett team med duktiga utvecklare, spelare och UX-designer för att kombinera Nissans körgränssnitt med en spelkontroll. Projektet är ett perfekt exempel på Nissans nytänkande och önskan att utmana det vedertagna.

Nissan har bjudit in personer från hela spelvärlden för att stötta utvecklingsprocessen av Nissan Controller, och i november kommer fotbollsfans att kunna styra spelarna i PES 2016 med en Nissan Qashqai och därmed kunna ta del av en helt enastående upplevelse.

Nissan Controller kommer att lanseras under UEFA-matchen mellan Malmö FF och Paris Saint-German den 25 november. Fotbollsfans kommer att få en unik möjlighet att, i en ombyggd Nissan Qashqai, spela PES 2016 och uppleva en speinnovation som aldrig tidigare skådats.

Du kan följa Project Controller på www.nissan.se/controller. Där kan du bland annat hitta exklusivt videomaterial från det första testet av prototypen inför det kommande eventet i Malmö.