Tillbaka

NISSAN NP300 NAVARA BYGGS I SPANIEN OCH MARKERAR EN NY ERA AV PICKUP-KVALITET

  • Nissans anläggning i Barcelona redo att lansera helt nya Nissan NP300 NAVARA
  • 752 miljoner kronor satsade för att uppdatera produktionslinjen
  • Den nya pickupen är det första nya transportfordonet från Nissan som omfattas av den nya 5-årsgarantin

Helt nya Nissan NAVARA, som byggs i företagets produktionsanläggning i Barcelona, lägger ribban på ny nivå både vad gäller kvalitet och prestanda.

 

Med hjälp av den erfarenhet inom 4-hjulsdrift som Nissans spanska anläggning har i bagaget, har nya NP300 NAVARA anpassats för europeiska kunder. Tillverkningen sker vid en uppdaterad produktionslinje.

 

Vid ett besök på anläggningen i dag, ledde Paul Willcox, styrelseordf. för Nissan Europe, den traditionella japanska Daruma-ceremonin för att markera resultatet av en investering på 752 miljoner kronor för NP300 NAVARA vars kvalitet innebär starten på en ny 5-årsgaranti för lätta transportbilar från Nissan.

 

I sitt tal sa Willcox bl.a.: ”Baserad på företagets 80 år långa erfarenhet av att bygga pickuper, bjuder nya NP300 NAVARA på den terrängförmåga, den slitstyrka och den lastkapacitet som namnet borgar för.”

 

”Det som gör helt nya NP300 NAVARA unik är den körupplevelse, stil och komfort som är hämtat från Nissans crossover-modeller, som QASHQAI, JUKE och X-TRAIL.” 

”Med vårt team i Spanien, den helt uppdaterade produktionslinjen i Barcelona och vår nya 5-årsgaranti för Nissans lätta transportbilar, är NP300 NAVARA ytterligare ett bevis på en kvalitet som aldrig tidigare legat på så hög nivå.”

 

Nya NP300 NAVARA för Europa har tagits fram vid Nissan Technical Centre (NTCE) i Barcelona där teamet utvecklat den nya 2,3-liters dCi-motorn och avstämt ljud- och vibrationsnivåerna, styrningen, upphängningen och bromssystemet efter europeiska förhållanden.  

Till bidragen från Nissans spanska team för den nya pickupen hör också tillvekning av fordonskomponenter, t.ex. styrspindlar, bromsskivor och bromstrummor vid företagets fabrik i Kantabrien.

Tillverkningen av NP300 NAVARA i Barcelona, kommer att följas av nya 1-tons-pickuper, för både Renault och Mercedes-Benz, som alla har viss arkitektur gemensam.

Fabriken i Barcelona kommer att producera ca 120 000 bilar/år för de tre märkena tillsammans vilket innebär att 1 000 nya jobb skapas när produktionen når sin fulla kapacitet.

Frank Torres, VD och Vice President för Nissan Spanish Industrial Operations, tillade: ”Den nya produktomfattningen i Barcelona pekar på en hållbar framtid för anläggningen, och för oss närmare vårt mål att tillverka 200 0000 fordon per år.”

”På 17 månader har vi på ett framgångsrikt sätt lanserat tre modeller i Spanien. I och med att produktionen vid denna anläggning fortsätter att förbättras, kommer vi nu att börja producera även en fjärde: NP300 NAVARA.

Detta kommer inte bara att bli till en ny måttstock för pickup-marknaden, det kommer även att markera början på vår resa att bli en premiumanläggning.”