Tillbaka

NISSAN LEVERARAR 100 % ELDRIVNA E-NV200 TILL ISS

Sedan några veckor tillbaka rullar 10 stycken 100 % eldrivna Nissan e-NV200 i ISS verksamhet och ytterligare 10 bilar är beställda till deras bilpark. Bilarna ingår i ISS driftsverksamhet och körs i princip över hela landet. 

– Vi är mycket glada att ISS har tagit detta viktiga beslut att låta elbilar utgöra en allt större del av företagets bilpark. Detta är ett betydande steg för att få fler 100 % eldrivna drifts- och yrkesfordon på de svenska vägarna och minska koldioxidutsläppen och därmed uppnå målet med en fossiloberoende fordonsflottan 2030, säger Stefan Andström, chef för Nissan i Sverige.

 

ISS är miljöcertifierat enligt ISO 14001 och ISS städtjänst, där flera av Nissan e-NV200 kommer att köras, är dessutom miljömärkt med Svanen. Elbilarna är en viktig del i deras fortsatta arbete med en hållbar tjänsteleverans och minskad miljöpåverkan. Bilarna kommer att användas på orter och i verksamheter där det kan fungera rent logistiskt och räckvidden kommer att vara mer än tillräcklig. Det räcker med en enda laddning under natten för att klara den räckvidd som behövs under en normal arbetsdag.

 

– Vi har ett stort fokus på vårt miljöarbete, och elbilarna är viktiga för att vi ska kunna nå våra miljömål om bland annat minskade koldioxidutsläpp. De signalerar också det miljöansvar vi har som stort företag, och skapar internt engagemang genom att våra medarbetare ser att vi aktivt bidrar till en bättre miljö, säger Lars Nygaard, VD, ISS Sverige.

 

 – Att kunder börjar efterfråga elbilar inom ramen för serviceleveransen är en spännande utveckling. Nu kan vi uppfylla kundens önskemål samtidigt som vi tar ett allt större ansvar för miljön. Jag ser goda förutsättningar för fler elbilar i verksamheten framöver, säger Martin Ek, ISS Fleet Manager. 

Elektrisk innovation betyder inte bara tystnad och nollutsläpp. Nissan e-NV200 är också fylld med en effektiv teknik som kombinerar komfort med prestanda. Njut av avslappnande och mjuka hastighetsövergångar, tack vare den automatiska växellådan. Dessutom ser drivlinan till att den får både smidig och imponerande acceleration och enastående manövreringsförmåga. e-NV200 är oerhört följsam i stadstrafik och ger ifrån sig ett svischande ljud med en skön känsla av grönt miljösamvete. Perfekt för drifts- och yrkesfordon som kör både inne i städerna och ute på landsbyggden.