Tillbaka

NISSAN CONTROLLER - SMYGLANSERADES I STOCKHOLM

Nissans ”Project Controller” är en interaktiv expedition med målet att förvandla en Nissan Crossover till en spelkontroll för Pro Evolution Soccer 2016 – något som aldrig tidigare gjorts i spel-historien. Projektet är ett led i Nissans målsättning med sitt sponsorskap av Champions League: ”to drive football.” Tisdagen den 10:e november hade projektet smygpremiär hos Nissan i Stockholm.  


Racerförare, motorbloggare, YouTube-profiler och journalister samlades för att bli de första att testa Nissans unika projekt. Tillsammans fick de uppleva hur det ser ut och känns att spela fotbollsspel med ratt och pedaler. Smyglanseringen, som hölls hos Nissan i Stockholm, var inte bara en chans för utvalda journalister att se och testköra den unika innovationen. Det var också ett tillfälle för Nissan att få hjälp med att utvärdera och förbättra spelkänslan. 

 

Till eventet kom bland andra GP3-föraren Jann Mardenborough, motoranalytikern Craig Scarborough, Youtube-profilen Tobi Brown samt Mosse Rodbay, grundare av sajten Get Verified. Projektets gränsöverskridande karaktär har lockat profiler och journalister från en rad olika branscher, något som varit helt nödvändigt för att projektet skulle lyckas. Tillsammans med Nissans ingenjörer gjorde de under tisdagen några sista inspirerande finjusteringar inför världspremiären av Nissan Controller den 25:e november i samband med Champions League-matchen mellan Malmö FF och PSG i Malmö.

 

På matchdagen får fotbollsfans den unika möjligheten att sätta sig i en Nissan Controller, och uppleva en spelinnovation de aldrig tidigare upplevt. Tillsvidare går det att följa projektet påhttp://www.nissan.se/controller där det finns exklusivt material från de första produkttesterna, information om projektet och fler bilder från smyglanseringen i Stockholm den 10:e november. 

 

För en exklusiv inblick från eventet vänligen besök: https://www.youtube.com/watch?v=4n-QV1XTugs&feature=youtu.be