Tillbaka

FRAMTIDENS BENSINSTATION

I dag har Nissan, världens ledande tillverkare av elbilar, gett oss en förhandstitt in i företagets vision av framtidens bensinstationskoncept, som tagits fram i samarbete med den innovativa arkitektbyrå Foster + Partners som även ligger bakom Gherkin i London, Masdar City samt Apple Campus i Kalifornien.

Så här säger David Nelson, chefsdesigner på Foster + Partners: "När vi tittar 10 år framåt i tiden kommer den bebyggda miljön att ha en enorm påverkan på hur människor lever. En värld med självkörande bilar, artificiell intelligens och många möjligheter att koppla upp sig på elnätet växer fram i snabb takt - och det är vårt jobb som arkitekter att inspirera och stödja denna förändring."

 

"Att föregripa denna utveckling och integrera teknologier för att erbjuda boende i storstäderna en totalt sömlös upplevelse är väsentligt om vi ska lyckas skapa städer som fungerar för oss."

Förra månade presenterade Nissan en 7kW-enhet, som lätt kunde klara laddning över natten för ett större batteripaket - som det 500 km, 60 kW-paket, som för närvarande utvecklas på företagets Forsknings- och Utvecklingsavdelning i Atsugi i Japan. Video klicka här.

 

Richard Candler, General Manager, Advanced Product Strategy: "Vi har legat i täten inom mobilitet med noll utsläpp sedan 2010. För oss handlar detta projekt om att inspirera människor att följa med på vår resa.

"Världen runt omkring oss förändras och vi tycker det är fantastiskt spännande. När städerna börjar kopplas upp på elnätet måste kapaciteten för bränslepåfyllning byggas in i själva strukturen för vårt vardagsliv - oberoende infrastruktur kan vara något som hör gårdagen till."

På FN:s 21:a toppmöte om klimatförändringar (COP21) i Paris den här veckan introducerar Nissan att man utvecklar ett innovativt fordon för inkoppling på elnätet och att man har kommit långt fram när det gäller återanvändning av batterier, vilket kommer innebära att bilförare kan fungera som individuella "energiförsörjningsnav" med möjlighet att lagra, använda och återföra elektricitet till elnätet. 

För mer information om Nissans produkter och tjänster samt företagets engagemang när det gäller hållbar mobilitet, besök gärna  www.nissan.eu/experience-nissan.html